De Bioloogfreekvonk-300x225

Het is de taak van de bioloog om ons iets meer te vertellen over een bepaald dier. Welk dier dat is, mag je volledig zelf kiezen. Het kan een olifant, een kakkerlak, een haai, een zeeschildpad,… zijn. Kies een dier waarover jij iets meer te weten wil komen en die kennis met de klas wil delen. Belangrijk is wel dat niemand anders ons reeds iets over dat dier vertelde. Hier vind je de in te vullen leidraad als jij deze week de bioloog bent.

De wereldreizigerKoffers-1024x543

De wereldreiziger moet ons iets vertellen over een bepaald land, continent, gehucht, dorp,… Opnieuw mag je kiezen waarover je wilt vertellen, zolang niemand anders het er al over had. Zo kan je vertellen over Spanje, New York, Oudenaarde, de Mississippi, het Amazonewoud,… Het is natuurlijk altijd leuk om te vertellen over een plaats die je zelf hebt bezocht en vergeet uiteraard geen afbeelding(en) mee te brengen. Hier vind je de in te vullen leidraad als je wereldreiziger bent.

De nieuwslezernieuws.jpg

De nieuwslezer stelt elke maandagochtend het nieuws voor. Je kiest daarbij 1 artikel dat je aan de hand van deze leidraad aan de groep presenteert.

Voor de mama’s en de papa’s: het is uiterst belangrijk dat kinderen geen nachtmerries overhouden aan het volgen van het nieuws. Laat jullie zoon of dochter daarom het nieuws volgen via kindvriendelijke kanalen zoals Karrewiet of help zelf om het nieuws te kaderen en indien nodig te relativeren.

De tijdreizigerhvs_eend_tijdmachine_grt

De tijdreiziger neemt ons mee op ontdekkingstocht in de geschiedenis. Aan de hand van
de volgende leidraad vertel je ons iets over een persoon, gebouw, uitvinding, oorlog, volk,… uit het verleden. Zie het wel niet te groot. Over de Tweede Wereldoorlog kan je bijvoorbeeld heel veel vertellen waardoor je met 10 minuten niet zal toekomen. Probeer je onderwerp daarom wat af te bakenen. Ben je bijvoorbeeld geboeid door de Tweede Wereldoorlog dan kan je wat vertellen over Hitler, D-day, de Hitlerjugend, de atoombom,…

De boekenwormUnknown

Het is de taak van de boekenworm om ons op vrijdag een boek voor te stellen. Heb jij een schitterend, heerlijk, betoverend boek gelezen? Presenteer het aan de klas en deel je leesplezier met ons! Misschien werkt het aanstekelijk… Vergeet ook geen fragmentje voor te lezen. Hier vind je de in te vullen leidraad als je boekenworm bent.

Voor de mama’s en de papa’s: bovenstaande taken zijn voor de leerlingen niet evident en al zeker niet de eerste keer. Aarzel dus niet om jullie spruit te helpen en ondersteunen waar nodig.